Črno jezero - Oplotnica

Naslov: 2317 Oplotnica, Slovenija.

Specialitete: Naravni rezervat.
Druge zanimive informacije: Vhod, dostopen osebam na invalidskem vozičku, Pohodništvo, Otrokom prijazni pohodi, Primerno za otroke, Psi so dovoljeni.
Mnenja: Ta podjetje ima 117 mnenj na Google My Business.
Povprečno mnenje: 4.9/5.

Lokacija od Črno jezero

Črno jezero 2317 Oplotnica, Slovenija

Črno jezero je naravni rezervat, ki se nahaja na naslovu 2317 Oplotnica, Slovenija. To je priljubljena destinacija za ljubitelje narave in pohodništva, saj ponuja čudovit razgled na jezero in okoliško pokrajino. Poleg tega je Črno jezero prijazno tudi otrokom in hišnim ljubljenčkom, saj so psi dovoljeni in obstajajo otrokom prijazne poti za pohodništvo.

Obiskovalci lahko uživajo v mirni in sproščujoči atmosferi naravnega rezervata, kjer lahko opazujejo različne vrste rastlin in živali. Vhod v Črno jezero je dostopen tudi osebam na invalidskem vozičku, kar omogoča vsem obiskovalcem enostaven dostop do tega čudovitega kraja.

Ta naravni rezervat ima odlične ocene na platformi Google My Business, saj ima kar 117 mnenj, kar kaže na visoko zadovoljstvo obiskovalcev. Povprečna ocena je 4.9 od 5, kar priča o kakovosti in lepoti tega kraja.

Če iščete prostor za sprostitev v naravi ali aktivnosti na prostem, je Črno jezero odlična izbira. Priporočamo obiskovalcem, da se obrnejo na njihovo spletno stran za več informacij o delovnem času, posebnih dogodkih in možnostih rezervacije. Ne zamudite priložnosti, da doživite to čudovito naravno oazo!

Mnenja o Črno jezero

Črno jezero - Oplotnica
Rok Žigon
4/5

Lepo urejen dostop po leseni potki, v času jeseni idilična narava.

Črno jezero - Oplotnica
Klemen
5/5

Primerno za vse generacije. Narava in sproščanje vstran od hrupa. Veliko poti vodi do jezera od kratke, do dolge poti. Vse je lepo markirano in označeno.

Črno jezero - Oplotnica
Bogdan Valentan
5/5

Oaza miru s čudovitim razgledom.

Črno jezero - Oplotnica
Zvonko Korošec
5/5

Zelena idila, odsevi temnih smrek na jezerski gladini daje, poleg temnega šotnega dna, značilno iluzijo črne vode jezera. Voda pa je dejansko bistra in kot vsaka voda, brez barve in okusa. Če jo zajamete v prgišče, v dlani, iz jezera ali potoka, ki izteka iz Črnega jezera, se o bistrosti in prozornosti, lahko sami prepričate.
Sam dostop od parkirišča pri koči na Osankarici do Črnega jezera se prične takoj nad parkiriščem pri informacijski tabli in vodi skozi smrekov in bukov gozd, po urejeni in dobro vzdrževani poti, napravljeni iz ploščatih debelih smrekovih brun v obliki stopnic. Stopnice so položene vodoravno in vedno enako visoke za korak, a različno dolge. Od 0,5 m do 4 m. Pot deset minut vodi rahlo v breg, deset minut po ravnem in deset minut rahlo navzdol, ko se spušča k jezeru. Skupno torej približno pol urce zelo lahkotne hoje skozi osvežilen in z vonjavami igličevja bogat gozd.
Toplo priporočam. Dostop preko Rogle in koče na Pesku po prašnem makadamu mimo spodnje postaje FIS proge Jurgovo 1 ter skozi Lukanjo do Osankarice. Lepša je pot iz Oplotnice, preko Podgrada in Nadgrada ter Kot na Pohorju. Ves čas zelo dobra asfaltna, nekaj km povsem nova, asfaltna cesta. Ob poti množica zelo lepo in odgovorno urejenih hribovskih kmetij.

V ponos slovenstvu!!!

Črno jezero - Oplotnica
Zdravko Podhraški
5/5

Lep primer ohranjene narave. Res je to raj za kačje pastirje, pa tudi lastovke. Opazil sem tudi race mlakarice. Vsaj en par tukaj očitno gnezdi.

Črno jezero - Oplotnica
Jozi Jansa
5/5

krasen sprehod,mir,čudovita okolica...

Črno jezero - Oplotnica
Aljoša Nekrep
5/5

Eden lepših krajev na pohorju

Črno jezero - Oplotnica
Matej Kraser
5/5

Lepo urejena pot. Primerna tudi za malčke.

Go up