Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki

Naslov: Grajska cesta 45, 8311 Kostanjevica na Krki, Slovenija.
Telefon: 74988140.
Spletna stran: galerija-bj.si.
Specialitete: Umetnostni muzej, Umetnostna galerija, Turistična znamenitost.
Druge zanimive informacije: Parkirišče, dostopno osebam na invalidskem vozičku, Sanitarije, dostopne osebam na invalidskem vozičku, Vhod, dostopen osebam na invalidskem vozičku, Toaleta, Wi-Fi, Wi-Fi, Restavracija, Primerno za družine, Primerno za otroke.
Mnenja: Ta podjetje ima 444 mnenj na Google My Business.
Povprečno mnenje: 4.7/5.

Lokacija od Galerija Božidar Jakac

Galerija Božidar Jakac se nahaja na naslovu Grajska cesta 45, 8311 Kostanjevica na Krki, Slovenija. Ta umetnostni muzej in galerija je priljubljena turistična znamenitost, ki privablja obiskovalce zaradi svojih bogatih zbirk in edinstvene arhitekture.

Poleg tega, da je Galerija Božidar Jakac pomemben kulturni center, ponuja tudi številne storitve in udobja za obiskovalce. Na voljo je parkirišče, ki je dostopno osebam na invalidskem vozičku, sanitarije in vhod prav tako omogočata enostaven dostop, toaleta pa je prav tako prilagojena. Poleg tega je na voljo tudi Wi-Fi, restavracija ter je primerno za družine in otroke.

Mnenja obiskovalcev na Google My Business kažejo, da je Galerija Božidar Jakac visoko cenjena, saj ima kar 444 mnenj in povprečno mnenje 4.7/5. To kaže na kakovost in zadovoljstvo obiskovalcev z izkušnjo v galeriji.

Za osebo, ki išče umetniško izkušnjo ali kulturno doživetje, je Galerija Božidar Jakac zagotovo odlična izbira. Z bogatimi zbirkami umetnosti, edinstveno lokacijo in udobnimi storitvami je idealna destinacija za ljubitelje umetnosti in tiste, ki si želijo preživeti prijeten čas v kulturnem okolju.

Za več informacij ali rezervacije obiska priporočamo obisk spletnega mesta galerije na galerija-bj.si. Ne zamudite priložnosti, da doživite umetniško dediščino in kulturno bogastvo Galerije Božidar Jakac!

Mnenja o Galerija Božidar Jakac

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
Awsy Boy
5/5

Mogočen samostan s prekrasno cerkvijo. Na ogled je v prostorih veliko zbirk naših umetnikov. Najlepši pa so arkadni hodniki. Tudi zaposleni zelo prijazni in na razpolago za informacije. Res priporočam ogled.

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
S J
5/5

Galerija Božidar Jakac se nahaja v prostorih bivšega cistercijanskega samostana, ki datira v 13. stoletje. Iz tega je verjetno tudi že očitno, da morda ni najbolj primerna za invalide, saj je potrebno prehoditi precej stopnic.
Pred samim samostanom je precej veliko parkirišče, ki pa, če obiščete galerijo med tednom niti ni potrebno, saj je obiskovalcev bolj malo.

Na dvorišču pred samostanom si lahko obiskovalci zastonj ogledamo tudi forma viva skulpture.

Gotovo je vredna obiska, saj za nizko ceno (7 eur) vidite ogromno umetniških del in kulturne dediščine. Že sam ogled samostanskega dvorišča in cerkve bi v kaki drugi državi nanesel takšno, če ne še višjo ceno.

Zaposleni so prijazni in vedno pripravljeni pomagati.

Zanimiva je tudi trenutna razstava o kmečkih uporih v umetnosti.

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
Alojzij Slavko Ogrizek
4/5

Obnova samostana/muzeja lepo napreduje. V obnovljenih prostorih so različne zbirke naših umetnikov na žalost je bila razstava Božidarja Jakca zaprta ! Na zaprtih vratih je bilo opravičilo !!!
Vseeno je vredno obiska !!!

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
Manuel Vesel
5/5

Čudovito doživetje. Prava kulturna hrana za dušo. Naslednjič si vzamemo več časa?

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
Marjan GRŠIČ
5/5

Bili na družinskem ogledu. Beseda prelepo je premalo, kar se tiče urejenosti, da ne govorimo o prijaznosti osebja, ki ustrežljivo na vsako vprašanje odgovori in vas popelje v svet preteklosti. Vsaka čast za lepo urejeno okolico, ter čistočo, bili smo presenečeni in navdušeni. Čestitamo za trud.

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
sabina cvelbar (Bina)
5/5

Galerija Božidar Jakac je vsekakor vredna ogleda. V njeni okolici si lahko ogledate kipe iz lesa različnih svetovnih umetnikov iz kompleksa Forma Vive v notranjosti muzeja so stalne zbirke isto priznanih umetnikov, kot so kipi Boljke, stara Pleterska zbirka slik , Tone in France Kralj in še veliko ostalih ter tudi gostujoče razstave. Jaz pa sem se udeležila tudi koncerta Gibonija, ki je gostoval na notranjem dvorišču in bilo je perfektno. Za vse ,ki še niste obiskali tega muzeja vsekakor vredno ogleda in ocena 5.

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
Katja Kragelj Jug
5/5

Ob 18h galerijo žal že zapirajo, hiter ogled sicer traja več kot uro. Je pa že ambient samostana zelo lep, dvorišče se da videti od recepcije.

Galerija Božidar Jakac - Kostanjevica na Krki
Dominka Perdih
5/5

Zelo lepa galerija.
Čudila sem se kakšne izdelke so izdelali osnovnošolci.

Go up