Cerkev sv. Jurija - Dol pri Hrastniku

Naslov: Gore 48, 1431 Dol pri Hrastniku, Slovenija.

Specialitete: Cerkev.

Mnenja: Ta podjetje ima 3 mnenj na Google My Business.
Povprečno mnenje: 4.7/5.

Lokacija od Cerkev sv. Jurija

Cerkev sv. Jurija Gore 48, 1431 Dol pri Hrastniku, Slovenija

Cerkev sv. Jurija v Dol pri Hrastniku je ena izmed znamenitosti, ki jih je vredno obiskati v Sloveniji. Nahaja se na naslovu Gore 48, 1431 Dol pri Hrastniku in je ena od najlepših verskih zgradb v regiji.

Cerkev je posvečena svetemu Juriju, zavetniku krajevne skupnosti Dol pri Hrastniku. Zgradba je izjemno impresivna in izstopa zaradi svoje lepote in arhitekture. Datira iz leta 1766 in je bila zgrajena v baročnem slogu.

Glavne značilnosti cerkve so visoki zvonik s štirimi zvonovi, lepo okrašena fasada in impresivna notranjost. Notranjost cerkve je okrašena s številnimi slikami in freskami, ki so delo znanih umetnikov. V cerkvi lahko najdemo tudi lesen oltar, ki je izjemno lep in bogat.

Lokacija cerkve je izjemno praktična. Nahaja se v središču krajevne skupnosti Dol pri Hrastniku in je dobro povezana z drugimi kraji v regiji. Lahko se jo doseže s pomočjo avtobusa ali zasebnega avtomobila.

Če iščete informacije o cerkvi, lahko obiščete uradno spletno stran, kjer lahko najdete vse potrebne informacije o njeni zgodovini, dogodkih in kontaktnih informacijah.

Specialitete cerkve so njene lepe arhitekture, notranjost in zgodovina. Je izjemno priljubljena med domačini in turisti, saj ponuja lepo izkušnjo, ki jo je vredno doživeti.

Če iščete druge informacije o cerkvi, lahko preberete mnenja ljudi na Google My Business, kjer je trenutno objavljenih 3 mnenj. Povprečno mnenje je 4.7/5, kar kaže, da je cerkev izjemno priljubljena in cenjena.

V končni fazi vam svetujemo, da obiščete cerkev sv. Jurija v Dol pri Hrastniku, če iščete lepo izkušnjo in dobro zgodovinsko zgradbo. Lahko se jo ogledate vsak dan v tednu, razen ponedeljkov. Cerkev ima tudi bogato kulturno programsko ponudbo, kot so koncerti, razstave in drugi dogodki.

Če ste zainteresirani, lahko na uradni spletni strani najdete vse potrebne informacije o kontaktiranju in obisku cerkve.

Go up